Apua verkossa
Pidempiaikaista tukea: Mieli tukisuhde -keskustelutuki
Keskustelutuki Tukinetissä vapaaehtoisen tukihenkilön tai kriisityöntekijän kanssa max. 6 kuukautta.
"Mieli Tukisuhteessa voit keskustella yksityisesti, luottamuksellisesti ja halutessasi nimettömästi kriisityöntekijän tai koulutetun, vapaaehtoisen tukihenkilön kanssa. Toiset palvelun käyttäjät eivät näe jättämiäsi viestejä, eivätkä niihin tulleita vastauksia. Mieli Tukisuhteen käyttö edellyttää anonyymiä rekisteröitymistä ja kirjautumista sisään palveluun. Vastaajat pyrkivät vastaamaan tulleisiin viesteihin mahdollisimman nopeasti, vastaus pyritään antamaan viiden vuorokauden kuluessa viestin jättämisestä. Juhlapyhinä tilanne saattaa ruuhkautua ja puramme sitä niin paljon kuin mahdollista. Keskustelutuki on tarkoitettu muutamien kuukausien, korkeintaan noin puolen vuoden mittaiseksi tukisuhteeksi elämässä eteen tulleessa ongelma- ja kriisitilanteissa."
Perhesuhdekeskuksen päivystyschat
Päivystyschatin aukioloajat vaihtelevat. Käy varmistamassa nämä palvelun sivuilta!
​
"Chat on suunnattu sateenkaari-ihmisille sekä heidän läheisilleen. Voit jutella sateenkaarevaan perhe-, rakkaus- tai läheissuhteeseesi liittyvästä huolesta tai tilanteesta Perhesuhdekeskuksen perhetyöntekijän kanssa. Saat häneltä myös apua oikean tukipalvelun löytämiseen. Perhetyöntekijä on koulutukseltaan perhe- ja paripsykoterapeutti.
​
Tilanne voi koskea esimerkiksi pari- tai monisuhteen ongelmia, erotilannetta, vanhemmuuden jakamisen haasteita, pulmia läheisten kanssa tai huolta omasta lapsesta. Voit olla itse sateenkaari-ihminen tai sateenkaari-ihmisen (eli sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöön kuuluvan) läheinen kuten vanhempi, puoliso, isovanhempi tai muu läheinen."
Nettiturvakoti
Sivustolta löytyy monenlaisia resursseja ja apua lähisuhteissa koetun väkivallan eri osapuolille.
Chat on auki arkipäivisin klo 12-18 sekä lauantaisin klo 14-17.
Lasten ja nuorten chat päivystää arkipäivisin klo 15-18.
​
"Nettiturvakoti on Ensi- ja turvakotien liiton verkkopalvelu. Nettiturvakoti auttaa väkivallan kaikkia osapuolia tarjoamalla heille tietoa, keskusteluapua sekä tarinoita perhe- ja lähisuhdeväkivallasta ja siitä selviytymisestä. Sivustolla autetaan myös väkivallan todistajina tai kohteina olleita lapsia ja nuoria. Väkivalta ei kuulu lapsen kasvuympäristöön. Uskalla puhua. Uskalla hakea apua."
Mielenterveyden keskusliiton Valoa-chat
Chattailemassa ma-pe
klo 12 - 15 ammattilaiset
klo 15 - 18 vertaistuki
"Kysy mielenterveydestä: tuesta, hoidosta, kuntoutuksesta, etuuksista ja arkisista käytännön pulmista. Voit valita, haluatko keskustella mielenterveystyön ammattilaisen vai koulutetun kokemusasiantuntijan kanssa. Voit keskustella täysin nimettömästi ja luottamuksellisesti. Kaikkia neuvojia sitoo vaitiolovelvollisuus."
Sekasin-chat
12-29 -vuotiaille nuorille
arkisin klo 9-24
la-su klo 15-24
​
"Sekasin-chat on valtakunnallinen keskustelualusta 12-29 -vuotiaille. Sekasin-chatissä voit keskustella mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chatissa päivystävät järjestöjen ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset. Välitämme sinusta ja siitä mikä sinua mietityttää."
Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen avoimet ryhmächatit
suunnattu 12-19 -vuotiaille
ma klo 16-18​
​
"Chattiin ovat tervetulleita kaikki 12-29 -vuotiaat nuoret ja nuoret aikuiset, joita sukupuolen moninaisuus koskettaa jollain tavalla. Chatissä voi jutella muiden nuorten kanssa sukupuolen moninaisuuteen liittyvistä teemoista ja kysyä mieltä askarruttavista asioista. Chattiin voi tulla piipahtamaan ja hakemaan tarvitsemaansa tietoa, tai voi jäädä koko ajaksi juttelemaan. Paikalla on aina Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen sosiaaliohjaaja Enni ohjaamassa keskustelua ja vastaamassa kysymyksiin."
Naistenlinjan chat
Chat on auki tiistaisin ja torstaisin klo 17-19.
​
"Naisten Linjan Chat on tarkoitettu väkivaltaa tai sen uhkaa kokeville naisille ja tytöille, itsemäärittelyä kunnioittaen, sekä heidän läheisilleen.
Sinun ei tarvitse osata itse nimetä, ovatko kokemuksesi kontrollointia, mitätöintiä, fyysistä väkivaltaa vai esimerkiksi seksuaalista ahdistelua. Väkivallan tekijä voi olla kuka tahansa – puolisosi, entinen seurustelukumppanisi, perheenjäsenesi, työkaveri tai täysin tuntematon henkilö. Voit ottaa yhteyttä myös, jos olet huolissasi läheisen ihmisen tilanteesta. Riittää, että haluat keskustella väkivallasta tai siihen liittyvästä huolesta."